Otepää võõrustab kristlike kirikute esindusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Maarja kirik
Otepää Maarja kirik Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti lipu õnnistamise 133. aastapäeval, 4. juunil kell 16 algab Otepää Maarja kirikus esimese nelipüha ja Eesti lipu päeva oikumeeniline jumalateenistus.

Oikumeeniline jumalateenistus tähendab, et osa võtavad kristlike kirikute ja koguduste esindused. Seega võib Eesti lipu päeval Otepääl näha luterlasi, katoliiklasi, baptiste, õigeusu vaimulikke ja paljusid teisi.

«Erinevate kirikute ühine jumalateenistus on Otepää jaoks suursündmus, mis leiab siin aset esimest korda,» märkis Otepää vallavanem Kalev Laul. «Meil on hea meel, et saame koos eri konfessioonide esindajatega üheskoos Eesti lipu päeva tähistada.»

EELK Valga praostkonna praosti Mart Jaansoni teatel võtavad jumalateenistusest osa EELK peapiiskop Urmas Viilma, EELK Lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets, Otepää Maarja koguduse hooldajaõpetaja Vallo Ehasalu diakon Marko Tiirmaa, Välis-Eesti luterliku kiriku esindaja Mart Salumäe, Eesti kirikute nõukogu president, EELK emeriitpeapiiskop Andres Põder ning Eesti kirikute nõukogu liikmeskirikute esindajad, peaminister Jüri Ratas ja Eesti üliõpilaste selts.

Jumalateenistusel teenib kaasa EELK Valga praostkonna projektkoor, orelit mängib praostkonna muusikasekretär Miina-Liisa Kuusemaa.

Jumalateenistusest teeb otseülekande Eesti Rahvusringhääling ja osaleda võib iga soovija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles