Juhtkiri: Tõlkes kaduma läinud

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Nugis/Valgamaalane

Pühapäeval sai mõnigi Valgas rongilt maha tulnud inimene üllatuse osaliseks, nähes seal lehvimas teise riigi lippe ja kuuldes kõikjal võõrast keelt. Õnneks oli tegu meie sõbraliku naaberriigiga.

Jaamas teoks saanud etendus andis avalöögi Läti ajutise rahvusnõukogu 100. aastapäeva üritustele. Selliste sündmuste toimumine piirilinnas pole juhuslik. Valka linnajuht Vents Armands Krauklis on korduvalt rõhutanud, et just piirilinn oli üks paiku, kus mõte Läti iseseisvusest idanema hakkas. Valkas leidis aset ka Läti ajutise rahvusnõukogu esimene istungjärk.

Paraku ei tea paljud eestlased naabruses aset leidnud ajaloolistest sündmustest midagi. Targemaks ei saanud nad oluliselt ka pühapäeval, kuna eestikeelset teavet toimuva kohta Valga jaamas ei jagatud – ka venekeelset mitte. Piisanud oleks samas väikesest voldikust sündmuse kohta või siis tõlgist. Kuuldavasti ei osanud ürituse korraldajad Riiast sellele mõelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles