Galerii: Eesti esimene infopunkt sai veerandsajaseks

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, täpselt 25 aastat tagasi avas Otepääl uksed Eesti esimene rahvusvahelistele standarditele vastav turismiinfokeskus, mille sümbol oli ja on rohelisel taustal i-täht.

Pidulikul sünnipäeval pakuti infopunkti lettidel kõigile külalistele suupisteid, kohvi ja otse loomulikult magusat sünnipäevatorti. Infopunti pikaaegsed töötajad ja asutamisega seotud isikud meenutasid asutuse sünnilugu. «Mõelda, 25 aastat tagasi ei olnud veel põhiseadust, eesti krooni ja vallad hakkasid alles tekkima,» rääkis näiteks Valgamaa arenguagentuuri juhataja Rein Org.

Infokonsultant Lea Ilpi sõnul asutati tollane turismiinfokeskus peamiselt Jaanus Raidali ja Aivar Nigoli eesvedamisel ja välisriikide eeskujul. «See oli aeg, kui Otepää mõistis, et turismindus on arendatav majandusharu. Selles suhtes oli see linn pioneer nii Tallinna kui Pärnu ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles