Ööd ähvardavad nullilähedase temperatuuriga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öised õhutemperatuurid langevad järgmisel nädalal kergesse miinusesse.
Öised õhutemperatuurid langevad järgmisel nädalal kergesse miinusesse. Foto: Urmas Luik

Laupäeval madalrõhkkond eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil on ilm Eestis sajuta. Loodetuul hommikuks nõrgeneb, kuid päeval ulatuvad loode- ja läänetuule puhangud taas 13-15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 1..7, maapinnal langeb 0..-3°C-ni, päeval tõuseb 10..16°C-ni.

Pühapäeva jooksul kõrgrõhuhari eemaldub ja Skandinaaviast läheneb madalrõhuvöönd ühes vihmapilvedega. Pärastlõunal saartest alates järk-järgult sajuvõimalus suureneb. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, päeval pöördub kagusse. Õhutemperatuur on öösel 1..6, maapinnal kohati 0..-3, saartel ja läänerannikul kuni 9, päeval 11..17°C.

Esmaspäeval areneb Läänemere kohal väike osatsüklon, mis liigub üle Eesti itta. Nii öö kui päev tõotavad tänastel andmetel tulla sajused ning tuul muudab ööpäeva jooksul mitu korda suunda ning ajuti võib esineda tugevamaid puhanguid. Õhumass vahetub soojema vastu ja öökülma oht on möödas. Õhutemperatuur on öösel 5..11°C, päeval 9 kraadist Põhja-Eestis ja sajupilvede all kuni 16°C Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles