Teadurid soovivad kuulda meesmulkide kõnet

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulkide rongkäik Abja-Paluojas. Foto on illustratiivne.
Mulkide rongkäik Abja-Paluojas. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Keele Instituudis on käimas hääldusuuring, millega soovitakse välja selgitada, kas ja kuidas kõneleja päritolupiirkond mõjutab tema kõnet.

Selleks korraldavad Eesti Keele Instituudi kõneuurimise ja kõnetehnoloogia teadurid Mari-Liis Kalvik ja Liisi Piits väikeseid lugemiskatseid üle Eesti, mille käigus palutakse katseisikuil lugeda ette lauseid.

Lugemine ise võtab keskmiselt viis minutit ning natuke aega kulub lisaküsimustele, mis puudutavad lugeja piirkondlikku päritolu. 

"Praegu vajame hädasti katsesse Mulgimaalt pärit inimesi. Eriti oodatud on inimesed, kes on üles kasvanud kohas, kust ka nende vanemad on pärit. Ja alati on puudus meessoost katseisikutest," edastasid teadurid.

Kõik, kes on huvitatud keeleuuringute edendamisest on oodatud 6. juunil kella neljast kuni kuueni õhtul Tõrva raamatukokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles