Intervjuu: Inimene võiks lindudelt molutamist õppida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must-toonekure kõrval on Urmas Sellis tegelenud ka kotkaste uurimise ja nende tegemiste tutvustamisega. Mõne aasta eest käis ta ka Valgas kotkaklubi näitust tutvustamas.
Must-toonekure kõrval on Urmas Sellis tegelenud ka kotkaste uurimise ja nende tegemiste tutvustamisega. Mõne aasta eest käis ta ka Valgas kotkaklubi näitust tutvustamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pesakaamerad on võitnud paljude eestimaalaste südame ja toonud ka rahvusvahelist tuntust. Ettevõtmise üks eestvedajaid Urmas Sellis kinnitab, et Valgamaa inimestel on põhjust uhkust tunda: üliharuldase must-toonekure tegemisi saab jälgida just siin asuva kaamera vahendusel.

Kust pärineb teie nii suur ja sügav huvi looduse, eriti just lindude vastu?

Olen üles kasvanud maal ja naabripoisteks olid samavanad Einar Tammur ja Arne Ader (Tammur oli ornitoloog ja looduskaitseaktivist, Ader on loodusfotograaf – toim). Eks nendega linnuhuvi üksteisele sisendasime ja proovisime igaüks olla kõige parem linnutundja Aiaste külas. See oli Põlvamaal, aga samas Otepää kihelkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles