Noormees rajab vanale talukohale kodu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga komandos päästjana töötav Andres Hermaste plaanib oma talumaja ehitada Kassiratta külla ostetud maatükile vanale lauda asemele.
Valga komandos päästjana töötav Andres Hermaste plaanib oma talumaja ehitada Kassiratta külla ostetud maatükile vanale lauda asemele. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Praegu Valgas elav päästja Andres Hermaste leiab, et on korteris elamiseks liiga noor. Seetõttu ehitab ta Kassiratta külla talu, kuhu perega kolida.

Hermaste kasvas üles Karula vallas Väheru külas. Ta lõpetas Lüllemäe põhikooli ja suundus seejärel Tartu kutsehariduskeskusesse ehitust õppima. Pärast selle lõpetamist käis ta kaitseväeteenistuses ja jõudis õppida ka Väike-Maarja päästekolledži päästekoolis.

Praegu 27aastane mees töötab 2011. aastast päästjana Valga komandos ning tal on tulnud käia kõikvõimalikel väljakutsetel kulupõlengutest avariideni. «Ma ei ole kunagi unistanud, et seal töötan, aga lihtsalt oli võimalus minna. Tol hetkel ehituse peal ei olnud: tundus kindel koht, ikkagi riigitöö.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles