Riik kaasab kogukondi digikirjaoskuse arendamisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutikasutaja. Foto on illustratiivne.
Arvutikasutaja. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kuulutas välja riigihanke digitaalse kirjaoskuse koolituse "e-Kogukond" läbiviija leidmiseks.

Koolituse eesmärk on infoühiskonna sidususe suurendamine ning koolituste läbiviimine arvuti- ja interneti mittekasutajatele, aga ka eraldi raamatukogutöötajatele, edastas ministeeriumi pressiesindaja. Raamatukogud on kohustatud pakkuma inimestele tuge riigi e-teenuste kasutamisel, kuid töötajatel puuduvad praegu selleks vajalikud oskused.

Hankega tellitakse raamatukogutöötajate ja teiste kogukonnaliikmete digitaalse kirjaoskuse alane juhendajakoolitus 1000-le inimesele ning digitaalse kirjaoskuse baasoskustega seotud koolitused 5000-le inimesele. Hanget rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi toetusskeemist „Digitaalse kirjaoskuse suurendamine“ ja pakkumuste esitamise tähtaeg on 26. juunil.

"Eesti on olnud e-riigi arendamisel küll esirinnas, kuid pole suudetud pakkuda tuge kõigile ühiskonnagruppidele e-teenuste kättesaamisel ja kasutamisel. Meil puudub ka võrgustik, mille kaudu oleks võimalik tehnoloogia kiirest arengust tulenevalt uusi lahendusi inimestele tutvustada ja neid koolitada," ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Palo sõnul tuleb astuda samme, et likvideerida digitaalne lõhe, mis kerkib eriti tugevalt esile vanemaealise põlvkonna puhul. "Ligi pooled 65-74-aastastest inimestest ei ole arvuti ja interneti kasutajad, kuid suurem osa Eesti avaliku- ja erasektori teenustest on tänapäeval kättesaadavad interneti vahendusel ja kodust lahkumata," tõdes minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles