Määrus lihtsustab paisuomanike elu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhne jõgi
Õhne jõgi Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi allkirjastas vooluveekogude seisundi parandamise meetme määruse muudatused.

Vastavalt veeseadusele on paisude omanikel kohustus 1. jaanuariks 2013 tagada kalade vaba läbipääs jõgedel, mis on kantud lõhe, jõeforelli, meriforelli ja harjuse kudemis- ja elupaikade nimistusse. Ülejäänud vooluveekogudel peavad paisutajad tagama vee-erikasutusloa andja põhjendatud nõudmisel kalade
läbipääsu 2015. aasta 1. jaanuariks.

Keskkonnaministeeriumi veeosakonna projektide büroo peaspetsialisti Peep Siimu hinnangul on antud meetmega loodud paisude omanikele väga head võimalused veeseadusega pandud kohustused täita.

Vooluveekogude seisundi parandamise projektide rahastamise toetusele on perioodiks 2007–2013 kavandatud Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist 19,17 miljonit eurot, millest avatud taotlusvooru käigus kavandatakse kasutada 9,6 miljonit eurot.

Toetuse saajad võivad olla avalik-õiguslikud juriidilised isikud, kohalikud omavalitsused, riigiasutused, äriühingud ja mittetulundusühingud. Eraisikutel on võimalik toetust taotleda mittetulundusühingute kaudu või koostöös ülejäänud määruses toodud toetuse saajatega juhul, kui nendega on saavutatud eelnevad kokkulepped projekti elluviimiseks.

Toetuse määr võib maksimaalselt moodustada kuni 100% abikõlblikest kuludest, välja arvatud ettevõtetele, kellele kohalduvad riigiabi andmise reegleid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles