Ilm läheb soojemaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveõhtune taevas. Foto on illustratiivne.
Suveõhtune taevas. Foto on illustratiivne. Foto: arhiiv

Teisipäeval madalrõhkkond eemaldub Eesti kohalt, õhurõhk tõuseb ja kõrgrõhkkond tugevneb, lubab ilmateenistus. Öö hakul on Ida-Eestis veel vihma võimalus, pärast keskööd selgineb taevas sealgi. Läänekaare tuul nõrgeneb. Päeval tekib pilverünki, aga ilm on sajuta. Tuul on nõrk ja läänekaarest, õhtul pöördub alates Edela-Eestist kagusse.

Õhutemperatuur on öösel 5..9, läänekaare tuulele avatud rannikul kuni 12, päeval 18..21, rannikul on jahedam.

Kolmapäeva öö möödub kõrgrõhuharjas selge ja kuivana. Ida- ja kagutuul tugevneb 5-10, saartel hommikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 7..12°C. Päeval läheneb Läänemere lõunavete kohalt madalrõhulohk.

Pilvisus tiheneb ja keskpäeva paiku jõuavad Saaremaale vihmapilved, mis levivad edasi mandrile. Õhtul sajab pea kõikjal vihma, vaid Ida-Virumaale ei tarvitse sadu veel jõuda. Puhub tugev kagu- ja idatuul, puhanguid on 13, rannikul kuni 17 m/s, õhtu poole pöördub saartest alates edelasse ja nõrgeneb järk-järgult. Õhutemperatuur on 20..23°C, saarte rannikul kuni 14°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles