Me ei nõua motopoiste ega toidupanga tänavale tõstmist

, Valga ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimekirja esinumber ja vallavanema kandidaat on Allain Karuse.
Nimekirja esinumber ja vallavanema kandidaat on Allain Karuse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lugesin 6. juuni Valgamaalasest Meeli Tuubeli artiklit «Kogukonna turvalisus ei kannata, kui eksvangid tuge saavad» ja leian, et kõik väited ei ole päris tõesed.

Näiteks jääb artiklist mulje, nagu allkirjakorjajate esindajad nõuaksid oma avalduses, et linnavalitsus lõpetaks rendilepingud Valgas Lembitu tänav 2 majas asuvate MTÜdega. See tähendab Tuubeli väitel, et tõstetaks tänavale motoklubi K&K edukad motopoisid ja toidupank, kus saab toiduabi üle tuhande inimese.

Mina ei näe, et me seda nõuaks! Minu kiri linnavolikogu liikmele on soovituslik: Valga linnavolikogu peab üle vaatama ja vajadusel lõpetama linnale kahjulikud rendilepingud. Linnavolikogus ei tulnud isegi arutusele see teema, kuna enne tuli abikeskuse pressiteade. Linnavolikogu istung kuulutati lõppenuks. Pärast seda luges  Tuubel ette sotsiaalministeeriumi määrust, see aga polnud volinikele enam kohustuslik ja paljud lahkusid saalist.

Meeli Tuubel ütleb artiklis ka seda, et koht, kus linnarahvas saaks kaasa rääkida, kas nende naabruskonnas võiksid asuda sotsiaalhoolekande teenuseid osutavad keskused, on näiteks linna üldplaneeringu avalik arutelu.

Linnavalitsus andis hoone motoklubile K&K. Mitte kellelgi naabritest ei tule pähe, et motoklubi hakkab sotsiaalhoolekande teenuseid pakkuma. Vaevalt, et linna üldplaneering näeb ette Lembitu 2 maja sotsiaalhoolekande teenuseid pakkuva hoonena. Võib-olla ma eksin? Ei tea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles