Läti keelas oluliste taristuobjektide jäädvustamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti valitsuse hoone Riias
Läti valitsuse hoone Riias Foto: Andres Haabu / Postimees

Läti valitsus keelas teisipäeval kriitilise tähtsusega taristuobjektide, sealhulgas valitsushoonete, filmimise ja pildistamise. Piiranguga soovitakse vähendada terrorirünnaku riski.

Kriitilise tähtsusega taristu all peetakse silmas ühiskonna toimimiseks eluliselt tähtsaid tervishoiu-, riigikaitse-, julgeoleku-, majandus- ja sotsiaalobjekte, mille hävitamine võib mõjutada kogu elanikkonda. Selliste objektide hulka kuuluvad näiteks hüdroelektrijaamad, gaasijuhtmed, transpordisüsteemid ja valitsushooned jne.

Kuigi eriteenistused soovitavad mõningate taristuobjektide jäädvustamist keelata juba praegu, ei näe seadused ette inimeste sellisest keelust teavitamise viisi.

Valitsuse otsuse kohaselt võib neid nüüdsest pildistada ja filmida ainult eelneva kooskõlastuse alusel haldajaga ja objektide juurde paigutatakse vastavasisulised teavitustahvlid.

Valitsus nägi ette ka muid terroriohu maandamise meetmeid, näiteks teoreetilised ja praktilised julgeolekuõppused taristu töötajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles