Piirilinna volikogus tuleb verevahetus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kihelkonnaduuma esimehe töö on Vents Armands Krauklisele südamelähedasem kui koht parlamendis.
Valka kihelkonnaduuma esimehe töö on Vents Armands Krauklisele südamelähedasem kui koht parlamendis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lätis olid eelmisel pühapäeval kohalike omavalitsuste valimised. Nende tulemusena muutub oluliselt ka piirilinna Valka kihelkonnaduuma ehk Eesti mõistes linnavolikogu koosseis.

«Olen meeldivalt üllatunud,» kommenteeris tulemusi Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija reporter Inga Karpova. «See on ootuspärane, et praeguse linnajuhi Vents Armands Krauklise Vidzeme partei nimekiri kõige rohkem kohti sai. Üllatav on aga see, et nii palju uusi liikmeid duumasse pääses: eelkõige just Krauklise nimekirjas.»

Tema sõnul on selline asjade käik eriti tähelepanuväärne seetõttu, et kandideerisid ka kõik 10 Vidzeme partei senist esindajat kihelkonnaduumas. «Uusi nägusid oli nendel valimistel kandideerijate seas vähe, aga just nemad said enim hääli. Rahvas ilmselt janunes teatava verevahetuse järele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles