Linnarahvale tegi muret prügistamine

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel hommikukohvil linnajuhtidega Valga raekoja ees jagasid linlased oma muret nii prügistamise kui haljasaladele parkimise teemal.

Valga aselinnapea Enno Kase ütles, et kuna inimesed teavad, et linna heakord on tema vastutada, puudutas enamus küsimusi seda teemat. Suur osa küsimusi puudutas prügi teemat. „Küsimuseks olid haljasalade nurkades meie prügikorjamise augud, mis mulle isiklikult ka ei meeldi. Korralikku lahendust ei ole veel välja pakutud. Siis Pedeli-äärsed prügikastid. Ernst Enno tänavast edasi on küsimus, et vandaalid on prügikastidel kallal käinud.”

Samuti huvitas linlasi uue kesklinna ehituse hetkeseis ning Tartu maantee ehitus. Samuti tegi inimestele muret uus häiriv komme: haljasaladele parkimine. Sellega on probleeme olnud Sepa, Uuel, Petseri ja Allika tänaval. „Lihtsalt jõhkralt sõidetakse haljasalale. Oli juttu ka sellest, kuidas Võru tänaval prügi tuuakse lihtsalt bussipeatustesse. Inimesed on märganud, et bussipeatusi koristatakse regulaarselt. See ei ole aus, sest puhkepäeviti peatusi ei koristata ja siis on seal prügikuhjad kahes peatuses” lausus aselinnapea.

Linnapea Kalev Härk ütles aga, et teda üllatas kriitika vähesus. „Pigem oli toetavat sõnumit, et hea, et kesklinna edendavate projektidega minnakse edasi. Huvitas ka see, mis sügisel saab, kas jätkatakse ja kes jätkab. Ütlesin, et valimised näitavad seda.”

Pisemaid probleeme siiski arutusele tuli. „Näiteks korteriühistute tegevus. Katsume toetada, et ühistud ikka tegutseksid ja ajaksid oma maja asju ise. Need ühistud, kus on tegusad inimesed, seal ka tavaliselt korterite hinnad tõusevad ja inimesed on eluga paremini rahul. Need on tavapärased küsimused.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles