Kolme tunniga läbi seitsme pühakoja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga rooma-katoliku Pühavaimu kiriku preester isa Viktor Marković tutvustas Tartumaalt Nõost saabunud perekonnale pihitooli, mis on tema sõnul kui telefoniputka otseühendusega jumala juurde.
Valga rooma-katoliku Pühavaimu kiriku preester isa Viktor Marković tutvustas Tartumaalt Nõost saabunud perekonnale pihitooli, mis on tema sõnul kui telefoniputka otseühendusega jumala juurde. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Kirikute ööl avasid külastajatele oma uksed kümme Valga ja kaks Valka pühakoda. Külastasin neist seitset.

Valgas on ühe väikse linna kohta ikka päris palju kirikuid. Need, mida külastada sai, polnud sealjuures veel kõik, näiteks Jehoova tunnistajate kuningriigisaal jäi sedapuhku kättesaamatuks.

Rooma-katoliku Pühavaimu kirikus seletas lõbusa olekuga preester pihitooli juures parasjagu midagi vene keeles. Sain külalise Aule Haviku emalt, kes oma nime öelda ei soovinud, teada, et pühamees oli neile pihtimisruumi tutvustanud. «Nad naeravad omavahel, et see on nagu telefoniputka ühendusega Jumala juurde, kus saab patud andeks paluda,» rääkis ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles