Liigne populaarsus sai kettagolfirajale saatuslikuks

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kettagolfiraja looja Margo Mets­oja kasutas võimalust veel loetud nädalad gümnaasiumi pargis kätt harjutada. Ühtegi puud ta seda tehes ei tabanud.
Tõrva kettagolfiraja looja Margo Mets­oja kasutas võimalust veel loetud nädalad gümnaasiumi pargis kätt harjutada. Ühtegi puud ta seda tehes ei tabanud. Foto: Taavi Niittee

Kahe aastaga Tõrva gümnaasiumi parki loodud kettagolfirada hinnatakse üheks Eesti parimaks. Eelmisel nädalal otsustas aga keskkonnaamet, et praeguses asukohas see jätkata ei saa, kuna kettad kahjustavad kaitsealuse pargi puid.

«Eelmine kevad, kui asusime ehitama hoovõtuplatvorme ja püstitama rajakaarte, öeldi meile, et kõik on korras ja ärgu me lihtsalt kaevates puujuuri kahjustagu,» meenutas raja looja ja eestvedaja Margo Metsoja. Seega tuli keskkonnaameti teade, et rada pole pargi kaitse-eeskirjaga kooskõlas, kui välk selgest taevast.

Metsojale teadaolevalt leidis mais pargi olukorraga tutvunud inspektor, et ketastega on vigastatud pargipuude tüvesid. Kuna see omakorda rikub nii puude tervist kui ka pargi üldilmet, otsustati luba tagasi võtta ning raja omanikule anti kuni septembri alguseni aega sealsed ehitised ära koristada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles