Arvamus: Kauni sündmuse saaks muuta veel kenamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuno Rätsep
Kuuno Rätsep Foto: Erakogu

Valga põhikoolis leidis reedel aset pidulik lõpuaktus ehk pereheitmine. Kooli tuli nii noori kui ka vanu, lillekimbud käes. Uhket hoonet vaadates tekkis tunne, et selles peaks küll ainult neljadele-viitele õppima.

Peagi oli suur võimla rahvast täis ja pidulik aktus võis alata. Lauldi hümni, peeti kõnesid, jagati aukirju ja tunnistusi ning tänati õpetajaid. Lõpetajad said kätte lõputunnistused. Esmapilgul võis tunduda, et kõik olid rahul. Kuid kas ikka olid?

Midagi jäi justkui puudu, sest suur ruum jäi kitsaks. Kahju oli vanaemadest ja vanaisadest, kes pidid püsti seisma, ning väikesest tüdrukust, kes istus põrandal, sest võimlas polnud piisavalt istekohti. Saal oli ülerahvastatud ja seetõttu päevakangelasi ehk lõpetajaid paljud ei näinudki. Kaunis ja esinduslik noorus ei saanudki kõigile särada.

Edaspidi võiks jaotada lõpuaktuse kolmele päevale. Võimlas võiks kasutada kokkumonteeritavat lava, mis muudaks sündmuse pidulikumaks ja samas oleks kõiki lõpetajaid näha. Ühe võimalusena võiks aga kaaluda hoopis kultuurimaja lava kasutamist. Lisaks võiksid sõna võtta ka oma kooli õpilased ja tuntud vilistlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles