Mälestustuli liigub läbi Eesti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli süttib Tori mälestuskirikus.
Tuli süttib Tori mälestuskirikus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kindral Johan Laidoneri Selts on selle sajandi algusest igal aastal võidupühale eelnenud päeval, 22. juunil, viinud Toris Eesti Sõjameeste Mälestuskiriku altaris läidetud ja pühitsetud mälestustuld läbi mitme maakonna vastava aasta paraadilinna. Tänavu on selles rollis Rakvere.

Maratonijooksjad toovad tule Torist Pärnu Rüütli platsile, kust see kell 19.15 liigub kaitseväe soomukil Laidoneri seltsi noorte ja Audru noorkotkaste saatel läbi ajalooliste kihelkonnakeskuste, kus mälestustuld tervitatakse Vabadussõja ausammaste juures jm.

Tule tervitus on Sindis (kl 19.30), Vändras (20.30), Türil (21.15), Paides (21.45), Järva-Jaanis (22.30), Amblas (23.15) ja Kadrinas (24.00).

Ööseks asetatakse Eesti sõjameeste mälestustuli koos samal õhtul süüdatud muinastulega Rakvere Kolmainu kiriku altarisse. Võidupüha hommikul kell 9.00 ühendatakse mõlemad tuled Rakvere Vabadussõja ausamba juures võidutuleks, mille Vabariigi President saadab paraadilt ühtlasi jaanitulena laiali üle terve riigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles