Levira: vabalevi hindu rohkem alandada pole võimalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste
AS Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Levira ASi juhatuse esimehe Tiit Tammiste sõnul kestsid läbirääkimised Kanal 2 ja TV3 vabalevis jätkamise teemadel pikka aega ning ettevõtte on oma kulusid kokku tõmmanud, kuid hindu rohkem alla tuua pole võimalik.

«See on väga selgelt kanalite äriline otsus ja nende ärimudeli teema, Levira ja kanalitevaheline hinnateema ei ole see kuskilt otsast,» ütles Tammiste BNSile. Ta lisas, et kanalite otsus on tehtud hoopis teistest alustest lähtudes, kui kulud Levirale.

Tammiste sõnul jätkub Levira koostöö Kanal 2 ja TV3ga teiste teenuste osas. «See teenuste portfell, mida kanalitele osutame, on oluliselt laiem nii Eesti Meediale kui TV3 grupile,» ütles Levira juht. «Kindlasti teistes valdkondades jätkame koostööd ja kindlasti meil on ka plaane igasugu uute teenuste jaoks, mida läbi räägime,» sõnas ta.

Läbirääkimisi vabalevis jätkamise osas pidas Levira kanalitega Tammiste sõnul pikka aega. «Oleme vastu tulnud seal, kus võimalik, aga meie võimalused on väga lõplikud,» ütles Tammiste.

«Kogu vabalevivõrk on tehniliselt üsna keerukas, siin on 22 masti, lisaks muud antennikohad – siin on tehnoloogia, siin on antennid, siin on inimesed, kes valvavad seda, et eetrisse pause ei tekiks. Sel on tegelikult oma lõplik kulu, me ei saa ühele kanalile teha hinnaalandust teiste kanalite arvelt, see ei tule kõne allagi. Oleme ka oma kulusid kokku tõmmanud ja läbi rääkinud, aga siiski see on lõplik piir, kuhu maani me võime minna,» lisas ta.

«Aasta-aastalt on Levira oma portfelli lisanud teisi teenuseid ja see tähendab, et selle vabalevi osakaal kogu meie käibest on kogu aeg vähenenud,» märkis Tammiste. Ta lisas, et Kanal 2 ja TV3 vabalevist lahkumise otsus olulist mõju ettevõtte majandustulemustele ei avalda.

Vastuseks küsimusele, et kas kanalite lahkumine ja uute asemele mitte tulemine toob kaasa hinnatõusu teistele vabalevis olevatele kanalitele, ütles Tammiste, et «me väga loodame, et ei too».

Tammiste sõnul turg kohta tühja ei salli ja kindlasti on kas rahvusvahelised kanalid või kohalikud kanalid, mis võiksid Kanal 2 ja TV3 asemele tulla.

«Soomes täna on sellel maapealse levi platvormil ligikaudu 50 kanalit, millest 20 on vabalevis. Soomes on ka hästi palju hajaasutustust, kuskilt otsast nad näevad, et see mudel on jätkusuutlik, nii et usume, et keegi kindlasti oma ärimudeliga jõuab sinnamaani, et ta leiab, et vabalevi on tema jaoks kasulik ja ta tuleb siia.»

Küsimusele, kas Levira on mõne ettevõttega sel teemal juba ka konkreetsemaid läbirääkimisi pidanud, ütles Tammiste, et ei saa seda kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles