Galerii: Valgas avati hauasammas langenud reamehele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 21. juunil avati Valga Tartu tänava kalmistul hauakivi reamees Johannes Mandrele, kes langes oma postil täpselt 77 aastat tagasi Tallinnas Sidepataljoni ajateenijate ja punaarmee vahel aset leidnud lahingus.

Vaatamata heitlikule ilmale avati hauakivi staabi- ja sidepataljoni auvahtkonna ja orkestrihelide saatel ning selle õnnistas sisse kaitseväe vanemkaplan major Aivar Sarapik. Oma austusavaldustega olid kohal ka Valga linnapea Kalev Härk, maavanem Margus Lepik, Kaitseliidu Valgamaa maleva pealik Kaido Lusik, Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni juht major Meelis Kivi ja Mandre vennatütar Eevi Eespere.

Kivi püstitamise eestvedajad staabi- ja sidepataljoni ülem kolonelleitnant René Innos ja kaplan leitnant Peeter Paenurm meenutasid mõlemad oma kõnes 1940. aasta juunis aset leidnud lahingut, mille esimeseks ohvriks oli olnud selle puhkemisel ajal vahipostil seisnud Mandre. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles