Valga teemapark osaleb Tartumaa maakaitsepäeval

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitlased külastamas piirilinn Valgat.
Liitlased külastamas piirilinn Valgat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartumaa maakaitsepäev korraldatakse 23. juunil Raadil, üritusel saab näha Eestis teenivate liitlaste rasketehnikat. Päev algab kell 10 Raadil Eesti Rahva Muuseumi B-õuel ansambli Metsatöll kontserdiga, teatas muuseumi pressiesindaja.

«23. juunil peetavale Eesti suurimale maakaitsepäevale läheme meie välja suure jõuga ja suure veokiga Kraz,» rääkis Valga militaarteemapargi juht Meelis Kivi. «Paikneme kohas, kus vasakul käel on liitlased tankidega, paremal küljel aga esineb Metsatöll ja toimuvad näidislahingud.»

Huvilised saavad üritusel uudistada NATO liitlaste rasketehnikat, sealhulgas tanke Challenger 2 ja Leclerc. Liitlased näitavad maakaitsepäeval lahingtanki manööverdamisvõimet ning ka seda, kuidas tank sõidab üle tavalisest sõiduautost. Samas on väljas ka Teise ilmasõja aegne sõjatehnika, näiteks tank T-34 ja Saksamaa ründesuurtükk StuG III.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles