Valgas tähistatakse maakonna maakaitsepäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnapargis asuv vabadussammas.
Valga linnapargis asuv vabadussammas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võidupühal, 23. juunil toimub traditsiooniliselt maakaitsepäev, sellel aastal tähistatakse Valgamaa maakaitsepäeva Valgas vabadussõja ausamba juures ja linnapargis.

Maakaitsepäeval on kavas Pille Lahesoo koerte treeninggrupi esinemine, kaitse- ja päästetehnika esitlused. Väljas on Valga Militaarteemapark, Lõuna Päästekeskuse Valga komando, Politsei- ja Piirivalveamet, Eesti Punane Rist Valgamaa Selts, Kaitseliidu Valgamaa malev ja Kaitsevägi, Naiskodukaitse Valga ringkond, Kodutütarde Valgamaa ringkond, Noorte Kotkaste Valga malev, Kaitseressursside Amet.

Maakaitsepäevale alustatakse kell 14, päeva juhib Valdeko Nielson. Meeleolu loob Valga Piirilinna Bigband ja sõdurisuppi pakub naiskodukaitse. Võidutule üleandmise tseremoonia toimub Valga vabadussõja ausamba juures, kus on kavas välijumalateenistus, erinevad sõnavõtud, lillede ja pärgade asetamine ning Vabariigi Presidendi läkitatud võidutule pidulik vastuvõtmine ja jagamine maakonna omavalitsustele.

Hommikul süüdatakse küünlad ja asetatakse pärjad Valgas Metsa tänava kalmistul asuva vabadussõja mälestusmärgi juurde ja Jaani kiriku seinal asuva Põhja Poegade mälestustahvli juurde.

Seoses maakaitsepäevaga on täna J. Kuperjanovi tänav kell 12.30 - 16.00ni liiklemiseks suletud Jõe tänavast kuni Peetri tänavani ning Rahu tänav J. Kuperjanovi tänavast kuni Hotell Metsise parklani. Samuti on nimetatud alale keelatud autode parkimine. Ümbersõit toimub Metsa tänava kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles