Galerii: Maakaitsepäev Valga linnapargis

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel võidupühal oli Valga linnapargis ja vabadussõja ausamba juures toimumas traditsiooniline maakaitsepäev, kus sai katsuda sõjatehnikat ja tervitada soomukil saabunud võidutuld.

Nagu tavaks on saanud oli ka seekordne maakaitsepäev pühendatud eelkõige riigikaitsele. Seega erinevate riigikaitseasutuste kõrval olid oma väljapanekutega kohal Valga militaarteemapark, Päästeamet, Politsei ja piirivalveamet ja Eesti punane rist. Lisaks sai osa Pille Lahesoo koerte treeninggrupi esinemisest.

Päeva tähtsaimaks osaks oli Vabariigi Presidendi läkitatud võidutule vastuvõtmine, mis saabus linna tsiklite eskordi saatel soomukil. Tule hoidjateks olid Kaitseliidu Valgamaa maleva liige Hannes Vanatoa ja  Naiskodukaitse Valgamaa ringkonna esindaja Sigrid Säinas. Maavanem Margus Lepiku ülesandeks oli vastuvõetud võidutuli edasi anda kohalike omavalitsuste esindajatele, et need saaks need toimetada oma linnadesse ja valdadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles