Hambaproteeside hüvitamiseks kulub ligi kaheksa miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö hambakliinikus. Foto on illustratiivne.
Töö hambakliinikus. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tervise- ja tööministri 1. juulist jõustuva määrusega tõuseb hambaproteesihüvitise piirmäär seniselt 255,65 eurolt 260 eurole, millega kaasneb lisakulu haigekassa eelarvele 92 000 eurot aastas – kokku on aga käesolevaks aastaks täiskasvanu hambaproteesihüvitiseks planeeritud 7 687 000 eurot.

Eelmisel aastal kasutas hüvitise maksimummäärani ära kokku 21 143 inimest, mis oli veidi üle poole kõigist hüvitise saajatest.

Haigekassa hüvitab üks kord kolme aasta jooksul hambaproteeside eest tasutavast summast 260 eurot isikule, kellele on riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel määratud töövõimetuspension või vanaduspension või kellel on osaline või puuduv töövõime, samuti üle 63-aastasele kindlustatud isikule.

Hüvitist võib taotleda avalduse esitamisega haigekassale pärast teenuse osutamist või hambaproteesiteenuse osutajale enne hambaproteesi valmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles