Maasikamüüjad peavad kasutama taadeldud kaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikate müük on alanud. Foto on illustratiivne
Maasikate müük on alanud. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses alanud maasikahooajaga tuletab tehnilise järelevalve amet meelde, et maasikamüüjad peavad ka tee ääres või muudes sarnastes kohtades kasutama mõõteseaduse nõuetele vastavaid kaale. Et tagada mõõtmiste usaldusväärsus, peavad jaemüügil ja kokkuostmisel kasutatavad kaalud olema taadeldud.

Kaalude taatlemisega tegeleb Eestis neli taatluslaborit: Metrosert AS, Metrex Mõõtekeskus OÜ, Kaalukoda A.A. OÜ ja ART Mõõtekeskus OÜ. Kaale on võimalik taadelda laboris või kohapeal. Kaalude taatluskehtivusaeg on aasta. Nõuetekohaseid kaale müüvad Eestis mõõtevahendite müügile spetsialiseerunud ettevõtted. Koduelektroonika poodides müüdavad lihtsad köögikaalud ei vasta mõõteseaduse nõuetele ja neid ei saa taadelda.

Jaemüügil ja kokkuostmisel kasutatavate mõõtevahendite nõuetele vastavuse üle teevad järelevalvet tehnilise järelevalve amet ja tarbijakaitseamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles