Kirt jäi esiliigas teiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter

Reedest pühapäevani Soomes Vaasas toimunud kergejõustiku Euroopa esiliiga võistlustel tegi Eesti koondise ridades kaasa ka Magnus Kirt, lennutades oda taas üle 83 meetri. Kahjuks pidi tõrvakas tunnistama soomlase Tero Pitkämäki paremust ja lõpetas võistluse teisel kohal.

Tõrva odaviskaja alustas võistlust 77.52 meetrise odalennuga. Teisel katsel näitas Magnus Kirt taas oma stabiilsust, lennutades oda 83.60 meetri peale. Kahjuks seekord sellest võitmiseks ei piisanud. Võidu noppis hoopis võistluse rekordi, 88.27 visanud soomlane Tero Pitkämäki.

2007. aasta maailmameister Pitkämäki avas võistluse ülesastumisega ning jäi ka pärast teist katset (83.31) Kirdile alla. Kolmandal katsel aga õnnestus kodus võistelnud mehel kõik, ning tulemus 88.27 oli juba EMi rekord.

Vaasas toimunud kergejõustiku võistkondlike Euroopa meistrivõistluste tugevuselt teise liiga mõõduvõtu lõpetas Eesti koondis 10. kohal, kogudes 203 punkti ja kukkus esiliigast välja. Meist jäid tahapoole ainult Bulgaaria ja Taani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles