Tõrvas meenutati vabadusvõitlejaid

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutule toovad Tõrva aselinnapea Tõnu Jaansalu ja naiskodukaitsjad Mahta Palumets ning Margit Kolju.
Võidutule toovad Tõrva aselinnapea Tõnu Jaansalu ja naiskodukaitsjad Mahta Palumets ning Margit Kolju. Foto: Vello Jaska

Võidupüha õhtupoolikul kogunes Tõrva kandi rahvas gümnaasiumi parki Vabadussõja mälestusmärgi juurde, et süüdata võidutuli ja meenutada vabadusvõitlejaid. Võidutule tõid mälestussamba juurde Tõrva aselinnapea Tõnu Jaansalu ning naiskodukaitsjad Margit Kolju ja Mahta Palumets. 

Sangarite auks kõlas kohaliku meesansambli esituses Eesti vabariigi hümn.

«On möödunud palju aastakümneid sellest ajast, kui meie vaarisad vihatud verivaenlased oma põlistelt aladelt välja kihutasid. Sellega panid nad aluse Eesti riigi ja rahva vabadusele ning iseseisvusele. Palju vabadusvõitlejaid pidi agressoritega võideldes kaotama oma elu. Meie, praegune põlvkond, ei unusta nende teeneid isamaa ees. Meie ja Jumala arm on nendega, kes oma elu hinnaga meile vabaduse tõid,» ütles Helme koguduse õpetaja Arvo Lasting.

Tõrva linnavolikogu esimees Kalle Vister rääkis, et tänapäeva olud sunnivad meid olema valvsad ja rohkem ühte hoidvamad. Kuigi teeme koostööd liitlastega, peame ka ise olema kaitseks valmis ning oma vabadusse rohkem panustama. «Soovin teile kõikidele üksteise mõistmist, ühtehoidmist, armastust ja oskust väärtustada ning tahet kaitsta kallilt kätte võidetud vabadust,» lisas Vister.     

Austamaks Vabadussõja tandritel langenud kangelasi, asetasid üldsuse esindajad mälestussamba jalamile pärgi ning mitmevärvilisi lillesülemeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles