Taheva ja Karula lapsed õpivad suvekoolis murdekeelt

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaldavere hostel. Turismitalu.

Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Kaldavere hostel. Turismitalu. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalavahetusel kogunevad Kaldavere turismitallu Hargla ja Karula kihelkonna lapsed, et üheskoos maha pidada Võru murde ja kultuuri suvekool.

Juba kaheksandat korda aset leidva murdekeele suvekooli läbiviimist toetab rahvakultuuri keskus Vana Võrumaa kultuuriprogrammi kaudu. «Toetuse suurus on 1267 eurot, oma panuse annavad ka Taheva ja Karula vallavalitsus,» ütles Taheva vallavanem Monika Rogenbaum, kelle sõnul on seekordse suvekooli eestvedamine ja korraldustöö Taheva valla rahva kanda.

Suvekooli korraldamisega, kus suhtlemiskeeleks on Võru murre, väärtustatakse Vana Võrumaa identiteeti ja sealset kultuuri. Kahte päeva mahub hulgaliselt toredaid tegevusi ja külastusi. Põnevate tegevustega saavad lapsed aega sisustada Kaldavere turismitalus. Külla sõidetakse Lepa külla Kivitse tallu, kus tutvutakse seal elavate loomade ja lindudega ning kus lastel avaneb võimalus ka oma ratsutamisoskused proovile panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles