Kes veab kauni kodu konkurssi edasi?

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane tänukiri ja käepigistus: maavanem Margus Lepik tänas Meris Süsta ja Rena Arikainenit, kelle rajatud kodu Valgas esitatakse ka vabariiklikule konkursile.
Viimane tänukiri ja käepigistus: maavanem Margus Lepik tänas Meris Süsta ja Rena Arikainenit, kelle rajatud kodu Valgas esitatakse ka vabariiklikule konkursile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää kultuurimajas peetud maakondliku konkursi «Eesti kaunis kodu» tänuüritus jäi sellises vormis viimaseks. Kas ja mil moel kauni kodu valimine järgmisel aastal jätkub, on veel ebaselge.

Pikaaegse traditsiooniga konkursi tulevik tuli kolmapäevasel tänuüritusel jutuks seetõttu, et seni on see tegutsenud maavalitsuse eestvedamisel, kuid uuest aastast teatavasti maavalitsused riigireformi tuules likvideeritakse. Valga maavalitsuse kodukaunistamise koordinaator, Eesti kodukaunistamise ühenduse asutajaliige Aare Kittask on Valgamaal kauni kodu konkurssi vedanud 20 aastat.

«Mina otseselt seda asja maakonnas küll ilmselt enam ei vea. Kui ettepanek tehakse, mõtlen. Siiski arvan, et minu mõõt on täis,» ütles Kittask. Küll on ta valmis olema komisjoni liige, et aitaks hinnata kodusid ja annaks head nõu: «Aga jah, ei taha enam olla number üks, kes teeb ja vastutab. Olen küllalt teinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles