Juhtkiri: Kingitused naabritele

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka, L
Valka, L Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hea läbisaamine naabritega pole kaugeltki mitte häbiasi – pigem vastupidi. Samas ei tasu naabritele teha ka kingitusi, mis endal pärast elu raskeks teevad. Ometi on Eesti riik üha kerkivate alkoholiaktsiisidega naaberriikidele just selliseid kingitusi tegemas. Ega muidu oleks Eesti-Läti piirile, sealhulgas Valka linna tekkinud hulk odava märjukesega kauplevaid poode.

Samas on kaksiklinna Eesti poole poodides alkoholi müügikäive tunduvalt langenud. Näiteks Rimi esindaja ütles hiljuti Valgamaalasele, et nende Valga kaupluse alkoholimüügi käive on võrreldes eelmise kevadega langenud 50 protsenti. Maxima Valga pood olevat aga aastaga kaotanud üle poole oma alkoholimüügi käibest.

Kohatu oleks eelpool toodud näitajate puhul tunda rõõmu, et eestimaalased vähem alkoholi tarbivad. Mõni impulssost jääb ehk küll tegemata, kui raha napib, aga paljudel on vähemalt üks tuttav, kes aeg-ajalt Lätis alkoreisil käib ja sugulasi-sõpru-tuttavaidki varustab. Rääkimata siis Valgamaa elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles