Ilmajaamad saavad uut tehnikat

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaagentuuri ilmavaatluse osakonna asejuhataja Külli Loodla tutvustas uusi automaatseid ilmamõõtmise seadmeid, mis meenutavad oma väljanägemiselt igavaid kastikesi, kuid mis peidavad endas kallist ja täpset mõõtmistehnikat.
Keskkonnaagentuuri ilmavaatluse osakonna asejuhataja Külli Loodla tutvustas uusi automaatseid ilmamõõtmise seadmeid, mis meenutavad oma väljanägemiselt igavaid kastikesi, kuid mis peidavad endas kallist ja täpset mõõtmistehnikat. Foto: Valdo Jahilo

Keskkonnaagentuur võttis eile Tallinn-Harku aeroloogiajaamas pidulikult vastu 16 uut automaatset ilmajaama.

Jaamade soetamist rahastab Euroopa Ühtekuuluvusfond. Nende ostuks sõlmis keskkonnaagentuur lepingu. Sama lepingu alusel soetab agentuur teisi meteoroloogilisteks vaatlusteks vajalikke andureid ja mõõteseadmeid meteoroloogia ja hüdromeetriajaamadele.

Saabuvast esimesest partiist saavad täiendust Pärnu, Ruhnu, Valga, Kunda, Virtsu, Pakri, Kunda, Särevere, Narva linna ja Kulgu mõõtejaamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles