Auhind leiab taas omaniku

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise peakorraldaja Kristiina Luik lubab ajastutruud pidu.
Ettevõtmise peakorraldaja Kristiina Luik lubab ajastutruud pidu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva noortevolikogu ootab taas kandidaate omanimelise auhinna saaja väljaselgitamiseks. 2011. aastast välja antava auhinnaga soovivad Tõrva noored tänada inimesi või organisatsioone, kes on nende kodukohta panustanud rohkem, kui seda ühiskond oleks neilt oodanud.

«Noortevolikogu auhind on siinsele piirkonnale olulise tähtsusega tunnustus ja saanud kohalikele elanikele tähtsaks osaks noortevolikogu tegemistes,» selgitas Tõrva noortevolikogu esimees Edgar Metsar. «Seetõttu kutsume ka sel aastal üles inimesi märkama enda ümber nii teisi inimesi kui ka organisatsioone, kes meie kodukohta on rohkelt panustanud.»

Kandidaadi puhul ei ole noortevolikogu seadnud ühtegi nõuet, kuid esitamisel tuleb ära märkida isiku või organisatsiooni panus Tõrva piirkonda. Kandidaate saab esitada Tõrva noorteportaali kodulehel, samuti e-maili või posti teel. Auhinna saaja väljaselgitamisel hindab noortevolikogu tema panust just kohaliku elu arendamisesse.

«Kandidaadi esitamisel soovime tähelepanu juhtida ka sellele, et tema elukoht ei pea olema Tõrva linnas. Seetõttu oleme noortega arvamusel, et auhinna sobilikud on ka inimesed, kes palju teinud Tõrva linna naabervaldade jaoks,» sõnas Metsar.

«Kandidaate saab esitada 24. juulini ja tiitli pälvinud isikule antakse auhind üle 12. augustil toimuval rahvusvahelise noortepäeva tähistamisel Tõrvas,» täpsustas noortevolikogu kommunikatsioonijuht Triin Jaansalu.

Esimesena sai auhinna 2011. aastal endine Tõrva gümnaasiumi õpetaja ja koduloomuuseumi eestvedaja Hilma Karu, teisena loodusprojektide eestvedaja Liia Ortus, kolmandana pälvis noorsootöötaja Merike Soomets ning neljanda auhinna Tõrva gümnaasiumi õpetaja ja mitme projekti eestvedaja Katrin Priilaht.

2015. aastal anti järjekorras viies auhind ettevõtlikele noortele, kes veavad Tõrva linnas kultuuripubi Juudas ja eelmisel aastal pälvis auhinna mitmete heategevusprojektide autor ning teostaja Kristiina Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles