Puuduv projekt pani maja uuendustööd seisma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistu endine pikaaegne esimees Kalle Ristol (vasakul) ja ehitust teostava firma Erleks juhataja Erlend Jablonski ei leidnud renoveerimise senist kulgu puudutavates küsimustes üksmeelt.
Korteriühistu endine pikaaegne esimees Kalle Ristol (vasakul) ja ehitust teostava firma Erleks juhataja Erlend Jablonski ei leidnud renoveerimise senist kulgu puudutavates küsimustes üksmeelt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga paneelmaja renoveerimine jäi seisma, sest elaniku märkuse peale andis linn ühistule teada, et tehtavaid töid ei tohi projektita lõpule viia.

Aadressil Kuperjanovi 74 asuva maja eelmine juhatus pidas parimaks lahenduseks 1981. aastal ehitatud maja täielikku renoveerimist sihtasutuse Kredex toel.

Nende nõuded on aga ranged. Maksimaalse, 40protsendilise toetusega taastamine oleks paar aastat tagasi tehtud energiaauditi hinnangu põhjal 60 korteriga maja puhul maksma läinud umbes 800 000 kuni miljon eurot. Laen oleks võetud 20 aastaks. Kulu majaelanikele oleks olnud sellest summast tänu toetusele 40 protsenti väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles