Töötukassa pakub tuge õpinguteks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui inimene ise ei tea, mis erialal ta teadmisi täiendada saaks ja mis valdkond talle sobilik oleks, võib pöörduda töötukassa poole. Fotol jagab töötukassa Valgamaa osakonna karjäärinõustaja Jaana Butov soovitusi kevadel Liivimaa töömessil.
Kui inimene ise ei tea, mis erialal ta teadmisi täiendada saaks ja mis valdkond talle sobilik oleks, võib pöörduda töötukassa poole. Fotol jagab töötukassa Valgamaa osakonna karjäärinõustaja Jaana Butov soovitusi kevadel Liivimaa töömessil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mais hakkas töötukassa toetama ka nende inimeste õppimist, kes vajavad tuge töötamise jätkamiseks väheste või vananenud oskuste või terviseprobleemide tõttu.

Töötukassa Valgamaa osakonna karjäärinõustaja Jaana Butovi sõnul toetab asutus nende ametite ja erialade õppimist, kuhu tulevikus vaja rohkem töötajaid ja kus juba praegu sobiva ettevalmistusega inimesi napib.

Et selgitada välja tuleviku tööjõuvajadus, on uuritud kaheksat valdkonda ja toetatavad õppekavad on üleval töötukassa portaalis. Erand on terviseprobleemid. «Kui inimene ei saa oma senist tööd jätkata tervise tõttu, toetame õpinguid ka muudel õppekavadel,» selgitas Butov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles