Läti perearstid peatavad päevaks streigi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stetoskoop on üks perearsti põhilisi tööriistu.
Stetoskoop on üks perearsti põhilisi tööriistu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti perearstid peatavad homme, 12. juulil üheks päevaks streigi, ütles perearstide liidu juhatuse liige Pauls Princis Läti Televisioonile.

Streigikomitee on välja kuulutanud kampaania «Valitsus kõhkleb, arstid tegutsevad» ja peatab sellega seoses kolmapäeval üheks päevaks streigi.

Kõigil perearstidel palutakse osutada valitsuse rahastatud teenuseid ja arstid kutsuvad sotsiaalse kaitseta ning vaeseid inimesi vajadusel arsti vastuvõtule tulema.

Perearstid tahavad tänada patsiente toetuse eest ajal, mil valitsus kõhkleb nende nõudmiste täitmise asjus, ütles Princis.

Perearstid tahavad pearaha suurendamist 30 protsendi võrra, ministeerium pakub aga selle alusel palga suurendamist, mis ei korva halduskulusid. Perearstikeskuste loomine tähendab valveid õhtuti ja puhkepäevadel, mis oluliselt muudab perearstide töömudelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles