Otepää linnasüda peaks varsti uue ilme saama

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallavalitsuse hoone ees asuv lipuväljak saab toetuse korral uuendatud kuju koos suurema kivipinna ja puhkealadega.
Otepää vallavalitsuse hoone ees asuv lipuväljak saab toetuse korral uuendatud kuju koos suurema kivipinna ja puhkealadega. Foto: Kadarik Tüür Arhitektid

Otepää vald plaanib uuendada nii kesk- kui lipuväljaku ning laiendada praeguse liputoa lipukeskuseks. Tööde eeldatav maksumus on 1,3 miljonit eurot.

Juuli alguses jõudis lõpule kesklinna piirkonna ideekonkurss, millega valiti vallamaja taga asuva keskväljaku ja maja ees paikneva lipuväljaku projekteerijaks Kadarik Tüür Arhitektid. Projekteerimine toimub kahes jaos. Kõigepealt tuleb eskiisprojekt, mille loomiseks on konkursikomisjon võistlustöö põhjal juba oma muudatusettepanekud teinud. Eskiisi vaatavad valla esindajad üle ja seejärel valmib eelprojekt.

Otepää vallavolikogu esimees Siim Kalda ütles, et lipuväljaku puhul on eesmärk tuua keskseks seal praegugi asuv tema teada suurim igapäevaselt lehviv Eesti lipp, kujundada ümber maastikku ja luua puhkealad, sealhulgas väiksematele lastele. Väljakul hakkaks paiknema ka teiste riikide lipud. «Täna on lipp olemas, aga massiivsed puud varjavad selle ära. Kui autoga mööda sõita, ei pruugi seda tähele panna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles