Energiafirma tugevdab naaberriigis positsioone

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enefiti koostootmisjaam paikneb ka piirilinnas Valkas.
Enefiti koostootmisjaam paikneb ka piirilinnas Valkas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Energia Läti tütarettevõte Enefit SIA alustas juulist Lätis maagaasi müügiga. Tänavu aprillis alanud üleminekuperioodi jooksul sõlmis ettevõtte lepingud 215 ärikliendiga, tõustes Lätis suuruselt teiseks gaasimüüjaks Latvijas Gaze järel.

«Läti gaasiturg avanes lõplikult juulikuus ja oleme nüüd ka Lätis mitte ainult elektrimüüjad, vaid energiamüüjad,» ütles Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan pressiteates.

Lätis gaasimüügiga alustamine on osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist kasvada Baltikumi elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja -teenuste pakkujaks. «Eeltööd Läti gaasiturule sisenemiseks oleme teinud juba pikemat aega, kuid lühikese ajaga sõlmitud 215 lepingut näitavad, et oleme Läti energiaturul juba tuntud ja usaldusväärsed tegijad ning meie pakkumine on konkurentsivõimeline,» lisas Agan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles