Toetust taotlesid ka Valgamaa metsaomanikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa istutamine. Foto on illustratiivne.
Metsa istutamine. Foto on illustratiivne. Foto: arhiiv

Reedeni võttis Erametsakeskus vastu metsa uuendamise toetuse taotlusi. Selle aasta esimeses voorus küsisid metsaomanikud toetust kokku ligi 1,1 miljonit eurot.

Erametsakeskusesse jõudis läbi e-PRIA 76 taotlust. Toetust küsis 946 metsaomanikku, nendest 897 esitas taotluse läbi metsaühistu. Metsa uuendamise toetust küsiti metsa istutamise eest 1943 hektaril, maapinna ettevalmistamise eest 2539 hektaril ning metsauuenduse hooldamise eest 1114 hektaril. Toetust küsiti juba tehtud tööde eest. Kõige aktiivsemalt uuendasid toetuse taotlejad metsa Lääne-Virumaal ja Võrumaal.

Erametsakeskuse kommunikatsioonijuht Kertu Kekk ütles, et taotlejate arvu kohta tal veel maakonniti infot anda ei ole, kuid pindalade kohta küll. «Valgamaa kohta on andmed järgmised: metsa istutamiseks ja selle tarbeks taimede soetamiseks küsiti toetust 119 hektaril, maapinna ettevalmistamiseks 195 hektaril ja metsauuenduse hooldamiseks 51 hektaril.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles