Taimekaitsevahendeid kuritarvitati mitmel pool (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor mürgipritsiga. Foto on illustratiivne.
Traktor mürgipritsiga. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esialgsetel andmetel tuvastati kolmes proovis taimekaitsevahendite kasutamine üle lubatud piirmäära, mistõttu juhib põllumajandusamet (PMA) tähelepanu taimekaitsevahendite nõuetekohase kasutamise olulisusele.

Viimase kahe nädala jooksul on ametile laekunud viis teadet hukkunud mesilastest Lääne-Virumaal, Tartumaal, Võrumaal ja Järvamaal. Kontrolle asjaolude tuvastamiseks viis PMA läbi koostöös veterinaar- ja toiduametiga (VTA). Proovid võetakse nii hukkunud mesilastest kui lähiümbruses kasvavatest taimedest, nii haiguste kui taimekaitsevahendite kasutamise nõuete järgimise tuvastamiseks.

Käesolevaga on laekunud PMA-le nelja proovi vastused. Ühes hukkunud mesilastest võetud proovis taimekaitsevahendite jääke ei leitud. Kahes hukkunud mesilastest ja ühes taimsest materjalist võetud proovis on taimekaitsevahendite sisaldus ületanud lubatud piirmäärasid, mis viitab taimekaitsevahendi kasutamise nõuete eiramisele.

PMA jätkab menetlust asjassepuutuvate isikute suhtes. Toetuste taotlejate puhul teavitatakse tuvastatud rikkumistest ka põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametit (PRIA) asjaolude toetuste määramisel arvesse võtmiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles