Tõrvalased musitseerisid koos külalistega Indoneesiast

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva rahvamuusikaansambel Kirime: Märt Tomp (vasakult), Vello Jaska, Thea Leitmaa, Karin Kase, Kalev Mäekalle ja Arnold Looga. Fotolt puudub Inari Vähi.
Tõrva rahvamuusikaansambel Kirime: Märt Tomp (vasakult), Vello Jaska, Thea Leitmaa, Karin Kase, Kalev Mäekalle ja Arnold Looga. Fotolt puudub Inari Vähi. Foto: Erakogu

Tõrva kultuurimaja rahvamuusikaansamblil Kirime andis kolme päeva jooksul kolm kontserti Saaremaal ja Türil. Muu hulgas sisustati muusikaliselt Indoneesia päevi.

Saaremaal esines kollektiiv esmalt kuue valla isetegevuskontserdil ja simmanil Karja külas. Just Kirime muusika saatel tulid esinejad rongkäigus külaplatsile lauluväljaku juurde. Oma kunsti näitasid seal lisaks tõrvalastele Pöide, Muhu, Laimjala, Valjala, Leisi ja Orissaare isetegevuslased.

Kirimel oli au esimesena laul ja pillihelid kõlama panna. Rahvas laulis kaasa. Mõni südikam hakkas isegi tantsusamme seadma. Päikese loojudes süüdati lõkketuli. Selle paistel ja Kirime pillilugude ajel sai simman sisse õige hoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles