AjaO märgiga poed kaovad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikidest AjaO poodidest saavad Coop kauplused.
Kõikidest AjaO poodidest saavad Coop kauplused. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksimarketid, Konsumid ning A ja O kauplused alustasid üleminekut Coopi kaubamärgile, millega soovib Eesti suurim toidu- ja esmatarbekaupade grupp end klientide silmis nähtavamaks muuta.

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul on seniste kaubamärkide ühendamise peamine eesmärk muuta tarbijale arusaadavamaks, et Maksimarketid, Konsumid ning AjaO kauplused on tegelikult kõik sama kaupluste perekond. «Ühine nime kasutamine kauplustel muudab meid tarbija silmis kindlasti nähtavamaks ja turul veelgi tugevamaks.»

Coopi hüpermarketeid jääb tähistama laiend Maksimarket ja supermarketeid laiend Konsum ehk siis Coop Maksimarket ja Coop Konsum. Väikepoodide ketimärgi AjaO kasutamine lõpetatakse ning selle asemel saavad kauplused nime asukoha järgi, näiteks Coop Leisi kauplus.

Nimevahetus kaupluste fassaadidel viiakse läbi järk-järgult vastavalt kaupluste varasematele renoveerimisplaanidele. Vihandi sõnul annab poolteist aastat kestev üleminekuperiood tarbijatele ühelt poolt aega uue kaubamärgiga harjumiseks ning teisest küljest aitab see vältida tarbetult suurt operatiivkulu.

«Ühistukaupmeestena käime hoolikalt teenitud rahaga ringi ega pea vajalikuks rebrändida üleöö kõik 350 Coopi kauplust korraga, vaid pigem teeme rohkem poode samal ajal ka seest korda,» lisas ta.

Lisaks nimevahetusele ongi Vihandi sõnul käimas uute kontseptsioonide kasutuselevõtmine kauplustes sees. «Oleme tänaseks avanud juba kolm uue kontseptsiooniga Coop hüpermarketit: Tartus Kvartali keskuses, Lõunakeskuses ja Tallinnas Lasnamäel. Lähema aasta jooksul on meil plaanis viia uus kontseptsioon veel mitmesse hüpermarketisse,» lisas ta.

Samuti on Vihandi sõnul uuendatud Coop supermarketite ehk seniste Konsumite kontseptsiooni, mida esmakordselt rakendati tänavu kevadel põhjalikult uuendatud Rae Konsumis Kuressaares, kus ühtlasi võeti Coopi kaubamärk kasutusele kaupluse fassaadil.

Lisaks kaubandusele hakkab Coop sügisest läbi kaupluste võrgustiku pakkuma ka kõiki elementaarseid pangateenuseid üle Eesti Coop Panga nime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles