Pärimuspeo paar käib koos esivanemate radu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päivi-Pääsu ja Kristjani elamise viisile – esivanemate oskusi ja tavasid austades ja loodusega kooskõlas – mõeldes tundub õige ning loomulik, et just nemad pärimuspulma pruutpaar on.
Päivi-Pääsu ja Kristjani elamise viisile – esivanemate oskusi ja tavasid austades ja loodusega kooskõlas – mõeldes tundub õige ning loomulik, et just nemad pärimuspulma pruutpaar on. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Pulma pruutpaar Päivi-Pääsu ja Kristjan on kui teineteisele loodud – ühtekad, nagu Kristjan ütleb. Just nemad tunduvad olevat õige paar augustis Valga Säde pargis aset leidva pärimuspeo peaosalisteks. Noortega neist endist ja pulmade-eelsest ajast rääkides võib tajuda täiuslikku kooskõla.

20. augustil toimub noorpaari ja kõigi pärimushuviliste osalusel Valgas avalik pulmapidu 19. sajandi Eesti pulmatraditsioonidele kohaselt. Omalaadse sündmusega tuuakse publiku ette hetked ühe noorpaari elust, mis muidu üsna privaatsed ja pereringi jäävad. Terve päeva kestva sündmuse jooksul tehakse läbi kõik peamised, kohati aegade hõlma vajuma kippuvad pulmarituaalid.

Mõlemad metsa poole kaldu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles