Loits lõpetab tulemöllus

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loitsu peakorraldaja Maido Ruusmann (paremalt), loovjuht Reigo Ahven, koreograaf Märt Agu ja produtsent Alo Puustak olid päev enne sündmust kogunenud ehitusjärgus loitsulava ette , et üle käia loitsuetenduse viimased üksikasjad.
Loitsu peakorraldaja Maido Ruusmann (paremalt), loovjuht Reigo Ahven, koreograaf Märt Agu ja produtsent Alo Puustak olid päev enne sündmust kogunenud ehitusjärgus loitsulava ette , et üle käia loitsuetenduse viimased üksikasjad. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Täna kümnendat ja ühtlasi viimast korda toimuv Tõrva Loits kannab alapealkirja «Maailma loomine», selle taga peituvat sügav sümboolsus – iga lõpp on millegi uue algus.

2008. aastal ilmavalgust näinud ja Eesti suurimaks vabaõhuetenduseks kasvanud Loitsul on üles astunud lai valik kodumaiseid muusikuid, tuhandeid tantsijaid ning sadu koorilauljaid ja akrobaate. Veelgi võimsamad on olnud pealtvaatajate numbrid, mis küündivad kümnetesse tuhandetesse.

Vaatamata populaarsusele, leiab Loitsu praegune peakorraldaja Tõrva linnapea Maido Ruusmann, et aeg on muuta ürituse formaat piirkonnale kasumlikumaks. Selleks planeerib ta Loitsu jätkata sarja või festivalina, mis kestaks kauem kui üks suurejooneline õhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles