Kultuurikeskus saab nüüdisaegse tehnika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskus sai endale uue lavatehnika. Valgustehnikat näitavad keskuse direktor Ülle Juht ja valgustehnik Tambet Juzar.
Valga kultuurikeskus sai endale uue lavatehnika. Valgustehnikat näitavad keskuse direktor Ülle Juht ja valgustehnik Tambet Juzar. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Valga kultuuri- ja huvialakeskuses augusti teisel poolel algavate tööde käigus kaasajastatakse lavasüsteemid ja valgustustehnika ning tehakse korda põrand.

Keskus tähistab novembrikuus 50. sünnipäeva. «Lavaseadamed on vastu pidanud aastakümneid ning osa neist maja valmimisest peale käigus olnud. Tänaseks on lavasüsteemid ja valgustusseadmed amortiseerunud ning vajavad uuendamist ja kaasajastamist,» põhjendas kultuurikeskuse perenaine Ülle Juht tööde vajadust.

Vanad seadmed ei ole enam energiasäästlikud ja nõuavad suuri kulusid. «Valgustussildu, mille külge kinnitatud erinevad prožektorid, on meil kokku neli. Üks asub teatrisaalis vaatajate peade kohal, kolm lava peal. Nende kasutamine nõuab ürituse ajal inimtööjõudu. Lisaks näitavad nad ainult valget valgust, värvilise saamiseks kasutatakse termokilesid, mille vahetamine on ajakulukas ning mis kahe-kolme kasutamiskorra järel on kõlbmatud,» rääkis Juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles