Kontserdid toetavad Hummuli kooli

Catlin Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barokkansambel Corelli Consort on tegutsenud veerand sajandit.
Barokkansambel Corelli Consort on tegutsenud veerand sajandit. Foto: Harri Rospu / Corelli Music

Muusikahuvilised saavad pühapäeval Hummuli mõisas kuulata barokkansambli Corelli Consort ning noore metso­soprani Tuuri Dede kontserti.

Foto: Valgamaalane

Täna Lihula mõisast algav kontserdisari «Eesti mõisad 2017» on järjekordne osa agentuuri Corelli Music ligi 20aastasest mõisates toimetamisest. Selle eest pärgas Eesti mõisate ühendus sel kevadel kontserdikorraldjaid ka  parima mõisate loo tutvustaja tiitliga.

Sarja peaesineja, barokk­ansambel Corelli Consort tähistab sel aastal oma 25. tegutsemisaastat ja mängib endiselt barokiaja muusikat ajastu pillidel, nagu see võis kõlada ammustel aegadel mõisate ballisaalides.

Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Laste- ja noorteaastale sobivalt tegutseb kolmes mõisas, kus sellel suvel kontsert aset leiab, mõisakool ja ettevõtmine toetab Hummuli mõisakooli laste loovuse arendamist.

Aastast 1999 igal suvel toimunud kontserdisarjas «Eesti mõisad» on romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid ühendatud muusika ning metseenlusega. Sel suvel lisandub koostöös Haus Galeriiga esmakordselt kokkupuude nüüdisaegse eesti professionaalse maalikunstiga.

Corelli Musicu asutaja Mail Sildos sõnas, et igal tänavusel sarja kontserdil on avatud korjanduskarbid ning toimuvad heategevusmüügid, kust kogutud raha läheb Hummuli mõisakooli toetuseks.

«Kell 17 algav lõppkontsert Hummulis on piletimüügita, sisse pääseb endale sobiva suurusega annetuse alusel ja kontserdi lõpus antakse koolile üle kogu sarja jooksul kogutud annetused,» sõnas Sildos. Ta lisas, et annetusi tuleb ka edaspidi, kui on lõppenud Haus Galerii heategevuslik kunstioksjon, kus iga Mall Nukke maali ostja toetab samuti Hummuli mõisakooli.

Sildos sõnas, et vaatab igal aastal ringi, kus võiks olla mõni tore mõisakool, lastekodu või hooldekodu, kes võiks saada rohkem tähelepanu ja pisut ka rahalist toetust.

«Hummuli on üsna kauge koht, vaadates Tallinnast. Paljud ehk ei teagi, et seal selline tore mõisakool tegutseb. Koolijuht Evelin Tiivel pakkus koos kooliperega välja toreda mõtte toetada laste loovuse arendamist, meile kui kunstiinimestele sobis see suurepäraselt,» sõnas Sildos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles