Juhtkiri: Rängad arvud

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla
Valga haigla Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba mitu päeva on kõneainet pakkunud haigekassa kokkuseatud Eesti tervishoiusüsteemi ravikvaliteedi ülevaade. Kuna teema on äärmiselt eluline, otsutas kiretute arvude taha piiluda ka Valgamaalane. Seda enam, et Valga haiglat näitavad need karmis valguses: ülevaate järgi sureb raviasutuses kuu jooksul pärast operatsiooni 12 protsenti patsientidest.

Loomulikult tekitab selline näitaja maakonna inimestes kõhedust: ei või ju iial teada, millal sinust või su lähedasest raviasutuse patsient saab. Seda tunnistas Valgamaalasele ka Tsirguliinas elav kutsehaige pensionär Leo Kanep, kelle uudis suisa oigama pani.

Valga haigla juht Marek Seer aga kinnitab, et muretsemiseks põhjust pole. Tema sõnul on andmetes väga suur ebakõla: haiglajuhi andmetel on suremus vaid 1–1,2 protsenti. Et tegu pole kiirkorras leitud vabanduse, vaid tõsisema vastuoluga, näitab seegi, et Seer esitas haigekassale järelpärimise, et saada teada, kuidas andmed on saadud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles