Ekstreemsportlaste tuur jõuab ka Valka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuur jõuab ka Valga skatehalli.
Tuur jõuab ka Valga skatehalli. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti ekstreemsporditähed suunduvad 3.–11. augustini kestvale üleriigilisele skateparkide ringreisile KeerdTrepp Tuur 2017, et tutvustada Eesti suuremate linnade huvilistele rula-, trikiratta- ja tõukerattasõitu.

Eestis esmakordne omataoline KeerdTrepp Tuur saab alguse Narvast ja rändab veidi enam kui nädala ajaga läbi Rakverest, Viimsist, Valgast, Tartust, Viljandist ning Pärnust. 7. august ollakse Valga skatehallis.

Tuuri peatuspaikades on kavas töötoad, võistlused ja demonstratsioonesinemised, mis toimuvad igas linnas orienteeruvalt kell 13-17. Osavõtt on tasuta.

Igas linnas kohtub publiku ja ekstreemspordisõpradega KeerdTrepp Tuur tiim, kuhu kuuluvad suurimatel Eesti võistlustel Simple Session ja Kuldrula silma paistnud rulataja Romario Siimer, maailmas kuulsust koguv Eesti edukaim tõukerattur ning tänavuse MMi pronks Roomet Säälik, Simple Sessionil edukas ja äsja Kuldrulal teise koha saavutanud BMX-rattur Talis Viirpalu ning tõukerattainstruktor-päevajuht Mikael Parman, kes on ühtlasi tuurile nime andnud YouTube’i kanali «KeerdTrepp» üks asutajatest.

Tuur on suunatud eelkõige skatepargi-spordialadest huvitatud algajatele ja nende vanematele, ent oodatud on ka kogenumad harrastajad. Kohapeal saab tuurimeeskonnaga tutvuda, nende oskusi imetleda ning saada kasulikke nippe oma trikipagasi täiendamiseks. Kohalikke sõitjaid ootavad ees lõbusad mõõduvõtmised ja võistlused, kus tunnustatakse kõiki osalejaid ning premeeritakse eriti tublisid pingutajaid.

Töötubades saavad noored õpetust lisaks trikkidele spordialade asisema ja tehnilisema poole pealt: kuidas hooldada sõiduriista, valida vahendeid ning treenida. Jagatakse ka teavet treeninguvõimaluste ja -paikade kohta.

KeerdTrepp Tuuri eesmärk on noorte ja laste teadlikkuse tõstmine ekstreemspordialadest, andes neile innustust aladega tegelemiseks ning seda vaatamata soole ja vanusele, sõnas sündmuse eestvedaja Mario Kalmre.

«Nüüd, kus rula ja BMXi pargisõidust on saanud olümpiaalad, millele hakkame esmakordselt kaasa elama 2020. aasta Tokyo mängudel, on lõplikult kadumas piir ekstreemspordi ning klassikalise spordi vahel. Tahame tutvustada pealekasvavale põlvkonnale ekstreemspordi võlusid, mõnusid, valusid. Anda neile positiivset ja inspireerivat eeskuju, näidates, et püsivuse ning sihikindlusega on võimalik palju põnevat saavutada ja unistusi täita,» rääkis ta.

Samas kasutatakse tema sõnul ka võimalust tutvustada turvanõudeid ja anda praktilisi nõuandeid, jagada uutele tulijatele soovitusi ning kogemusi juba kogenud tegijatelt.

Lisaks tuntud sõitjatele toob tuur skateparkidesse ka midagi püsivamat – igasse toimumiskohta jääb päevasest möllust mälestuseks maha üks uus pargiobstaakel, millel kõik alustavad ja juba kogenud trkiatajad saavad tulevikus oma oskusi lihvida.

Keerdtrepp Tuuri läbiviimist toetab Swedbank. «Meie eesmärk on toetada algatusi, mis aitavad tublisti kaasa laste ning noorte liikumisharjumuste edendamisele. Äge on see, et tegemist on tuuriga – nii on paljudel noortel üle Eesti suurepärane võimalus minna õue ning saada inspiratsiooni, teadmisi ja nõuandeid oma ala parimatelt,» ütles Swedbanki toetustegevuste juht Maarja Karmin.

Simple Session valib välja parimad tuuri etappidel osalenud noored ning kutsub nad osalema Simple Session 18 eelvõistlusele, mis leiab aset tuleva aasta veebruari alguses Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles