Parim pritsumees on Alor Kasepõld

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Kaasik, Alor Kasepõld ja Kristjan Mikk
Sander Kaasik, Alor Kasepõld ja Kristjan Mikk Foto: Päästeamet

Neljapäeval Pärnumaal Varbla vallas Pärlselja puhkekeskuses toimunud iga-aastasel päästjate mõõduvõtul selgitati välja Pritsumees 2017.

Parima pritsumehe tiitel ei vahetanud ka sel aastal omanikku. Pritsumees 2017 on viiendat aastat järjest Tõrva päästekomando pealik Alor Kasepõld. Mees võitles vapralt kõigil aladel, olles vooliku- ja elupäästeharjutuses esimene, torniharjutuses ja takistusjooksus teisel kohal.

Teisele kohale võitles ennast üldarvestuses tubli tulemusega Sander Kaasik Mustvee päästekomandost ja kolmandale Kristjan Mikk Tõrva komandost.

Võistlustules oli kokku 35 meest.

Ka võistkondlikult ei antud seekordki tiitlit käest ning võitjaks tuli Tõrva päästekomando, koosseisus Alor Kasepõld, Kristjan Mikk, Timo Laks ning Mihkel Luht. Paremuselt teine meeskond on Mustvee päästekomandost ning kolmas Kohila komando.

Kuuenda koha pälvis Valga ja Tõrva päästekomando segavõistkond, kus osalesid Alari Kais ja Kaspar Kull Tõrvast ja Kenert Tamm Valga päästekomandost. Kokku võistles seitse meeskonda.

Kahest naisvõistlejast parim oli Mari Plaado Räpina päästekomandost ning teiseks jäi Merly Rosenberg Abja-Paluoja komandost.

Võistlus oli analoog rahvusvahelisele ja tunnustatud võistlusele Toughest Firefighter A´Live.

Võisteldi neljal klassikalisel alal: vooliku-, elupääste- ja torniharjutus ning päästja takistusjooks. Kõik võistlusalad imiteerisid päästjate tavapärast tööd ja andsid ülevaate kõrvaltvaatajale, millega ning millistes tingimustes peavad päästjad oma töös lisaks tulekahju kustutamisele hakkama saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles