Noored murdsid Valgas müüte

Catlin Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algatuses osaleb kokku umbes 55 inimest ning neid on kokku Valga linna tulnud nii Eestist, Lätist, Soomest, Belgiast kui ka Poolast.
Algatuses osaleb kokku umbes 55 inimest ning neid on kokku Valga linna tulnud nii Eestist, Lätist, Soomest, Belgiast kui ka Poolast. Foto: Robert Derevski / Valga Linnavalitsus

Valgamaa kutseõppekeskus võõrustab sel nädalal viie riigi noori. Eesti eakaaslased saavad aega veeta külalistega Lätist, Poolast, Soomest ja Belgiast, kellele külaskäik ka mõndagi üllatavat on pakkunud.

Poola delegatsiooni noor Kacper Szymanski sõnas, et on Eestis esimest korda ning Valga tundub talle ilusa linnana. «Ringi veel väga käinud pole, aga nii palju, kui näinud olen, on siin kõik väga ilus. Siinsed ehitised on ilusad ja kõik inimesed tunduvad ka sõbralikud.»

Tom Konings Belgia delegatsioonist külastas samuti Eestit esimest korda. «Pean nüüd väga aus olema. Belgias arvame, et Eesti on riik, kellel pole väga palju raha ja kus ka tehnika ei ole eriti arenenud. Nüüd tunnen, et see ei ole üldse aus nii mõelda, sest kui siia tulin, nägin, et olete väga arenenud,» sõnas Konings.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles