Pika ajalooga küla ihkab noori juurde

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oluline ristmik Kastolatsi külas, kust saab minna neljas suunas: majapidamised mõlemal pool teed ja ühel pool 4 kilomeetri kaugusel Otepää ning teisel pool Tartu.
Oluline ristmik Kastolatsi külas, kust saab minna neljas suunas: majapidamised mõlemal pool teed ja ühel pool 4 kilomeetri kaugusel Otepää ning teisel pool Tartu. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Kastolatsi küla asub Otepää külje all, selle maantee ääres, mis viib Tartusse. Kokku on asulas 27 majapidamist.

1990. aastate keskpaigast saati külavanem olnud ja eelmisel kuul nooremale mehele ameti üle andnud Helken Sunts (pildil) ütles, et küla tähis on tee äärde püsti pandud infotahvel. Sellel on ka kaardile peale märgitud majapidamiste asukohad.

Kui läheb tee juhatamiseks, siis ikka öeldakse, et kas infotahvlist vasakule või paremale või sellest natuke maad edasi ja siis esimene tee paremat kätt metsa sisse. Ja tolle sildi juures on ristmik, kust saab minna neljas suunas: majapidamised mõlemal pool teed ning ühel pool nelja kilomeetri kaugusel Otepää, teisel pool Tartu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles